KBC

Plaatsbeschrijving

Boek uw afspraak
Een plaatsbeschrijving (PB) is in het belang van de huurder en de verhuurder. Bij aanvang van de huur is deze wettelijk verplicht.
PB bij Huur wordt uitgevoerd voor:

Wat is een PB bij huur?

Bij een PB wordt een gedetailleerde tekst opgesteld die het pand beschrijft. Muren, plafonds, vloeren, terrassen, tuinen en installaties worden beschreven. Meterstanden worden genoteerd. En sleutels worden geïnventariseerd en overhandigd.
De tekst van de PB wordt uitvoerig aangevuld met foto’s die de staat van het pand illustreren en bevestigen.
De PB is een belangrijk document bij het verlaten van het pand door de huurder. Het document is essentieel, voor zowel de huurder als de verhuurder, bij de bepaling van de schade, de afhandeling van de formaliteiten en bij eventuele discussies bij einde huur.
Indien er geen PB gemaakt wordt bij begin huur, wordt er aangenomen dat de huurder geen nieuwe schade heeft toegebracht aan het pand. Het is in dat geval zeer moeilijk om schade te verhalen op de huurder. Anderzijds is het ook voor de huurder een document ter verdediging van vermeend aangebrachte schade.

Wanneer dient de PB uitgevoerd te worden?

Het is aan te raden om de PB te laten uitvoeren vooraleer de huurder het pand betrekt. Het is beter om een PB uit te voeren in een leeg pand dan wanneer het al bewoond is omdat de PB preciezer kan uitgevoerd worden.
Ook bij einde huur is het belangrijk om een PB te laten uitvoeren. Onze experten stellen de schade vast en maken een raming voor de herstellingskost.

Wie?

Wij zijn onafhankelijke experten aangesteld door zowel de huurder en de verhuurder. Wij zorgen voor het vervullen van de wettelijke verplichtingen. Door onze expertise bij verzekeringen beschikken wij over de nodige expertise om PB en schaderamingen uit te voeren.

Hoe gaan we te werk?

De huurder of de verhuurder contacteert ons en beide partijen stellen ons aan als PB expert.
We begeleiden beide partijen in de administratie en de organisatie van de PB. De PB wordt uitgevoerd in aanwezigheid van beide partijen.
Het verslag, uitgebreid met de nodige foto’s, en de eventuele schaderaming wordt ter ondertekening aangeboden aan beide partijen na de PB.

Vul hieronder het contactformulier in. We nemen dan contact met u op om uw specifieke wensen verder te bespreken.
U kan ons ook altijd telefonisch bereiken op +32 499 20 36 24.

Extra info